22 Янв 2020

Odatda, limon 7 kundan keyin qattishni va qurushni boshlaydi. Bu shunchaki ular muzlatgichda bir oz ko'proq saqlangani tufaylu. Ammo ularni uzoq vaqt davomida yava suvli qilib qo'yadigan usullar mavjud.
Asosiy qoida - zararkunandalar va kasalliklar bilan zararlangan sitruslarni saqlamang. Mevalar yorilishsiz bo'lishi kerak.

Limonni yangidek saqlab qolishning eng yaxshi usuli ularni havo o'tkazmaydigan plastik qoplarga solib muzlatgichda saqlashdir. Shunday qilib, limon to'rt haftagacha saqlanadi. Bundan tashqari, siz ularni ilgari o'simlik moyi bilan yog'lashingiz mumkin. Pishgan limonni saqlash uchun eng yahshi harorat + 4 ... +10 ° S dir. Ko'pgina muzlatgichlarda bu harorat o'rta javonlarda mavjud.

Limonni saqlashga yordam beradigan yana bir usul, allaqachon kesilgan bo'lsa ham. Shakarni to'kib tashlang yoki uni shisha idishga soling. Sovutgichga qo'ying.

Ammo limon eng yaxshi quruq qumda saqlanadi. Bundan tashqari, sabzi va lavlagini ham shunday saqlashingiz mumkin. Bunday mahsulotlar juda yaxshi saqlanadi.